top of page

ned, 09. ruj

|

Buzet

Subotina po starinski

Subotina je stara tradicijska pučka fešta (samanj) koja se redovito održavala u Buzetu, u mjesecu rujnu ovisno o blagdanu Male Gospe (8.rujna).

Subotina po starinski
Subotina po starinski

Vrijeme & mjesto

09. ruj 2018. 08:00

Buzet, 52420, Buzet, Croatia

O eventu

Od 2002. godine ova je manifestacija obogaćena programom «Subotine po starinski» koja se održava u starogradskoj jezgri.

Prvi je put u rujnu 2004. g., prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe, u manifestaciju «Subotine po starinski» uspješno uveden niz novih sadržaja s ciljem da se oživi starogradska jezgra i revitalizira «samanj» u što izvornijem obliku. Od 12.00 sati nadalje može se u izuzetnom ambijentu doživjeti i osjetiti zvukove, okuse i mirise, govor i glazbu, dah i duh starine, prohujalih vremena o kojima danas svjedoče tek maglovita sjećanja i poneki stari zapis ili fotografija.

Na «Subotini po starinski» dočekat će Vas tržnica sa prodajom domaćih proizvoda, kovač novčića od Subotine, notajo, stari obrti, bitega Mariška, krojač, stara gradska pekara, kovačija, stara gradska apoteka, bitega od sega, igre za djecu, bitega ud kafe, bitega ud knjih i đornali, …srest ćete i žonglere, ulične svirače, gunjce, harmonikaše,…fotografe, đelataja, picaferaja, škovacina, pompjere, glasnika i bubnjara…

Prilika je to za povratak stotinjak godina u prošlost.

Podijeli na društvenim mrežama

bottom of page