top of page

uto, 29. lis

|

Svetvinčenat

Fešta mladega vina

Fešta mladega vina održava se u Svetvinčentu već četrdesetak godina. Osnovna aktivnost ove manifestacije, kako i samo ime govori je prezentacija, degustacija i ocjenjivanje mladog vina koje predstavljaju vinari iz cijele Istarske županije.

Registration is Closed
See other events
Fešta mladega vina
Fešta mladega vina

Time & Location

29. lis 2019. 18:00

Svetvinčenat, 52342, Svetvinčenat, Croatia

About the event

Osim vinarima, ova manifestacija je namijenjena svim poznavaocima i ljubiteljima vina iz područja cijele istarske županije a i šire.

Središnji događaj Fešte mladega vina je izložba i degustacija mladog vina koja okuplja 30-ak ponajboljih vinara iz čitave Istre. Cilj ove manifestacije je predstavljanje cijelogodišnjeg rada i uloženog truda i znanja vinara, kroz prezentaciju mladih vina. Osim predstavljanja vina, na ovoj se manifestaciji vrši i prvo ocjenjivanje mladih vina kako od strane sudaca tako i od strane posjetitelja. Posjetitelji dobiju degustacijsku čašu te mogu kušati vina po izboru. Uz čašu, svi posjetitelji dobiju ocjenjivački list na kojemu mogu glasovati za, po njihovu mišljenju, najbolja mlada vina. Cilj ove manifestacije je promocija vina i vinske kulture u Istri kao jednog od dominantnih proizvoda ove regije. Ova manifestacija predstavlja mjesto susreta istarskih vinara, razmjena znanja, poticanje međusobne konkurencije čiji krajnji cilj je podizanje razine kvalitete proizvodnje i ponude istarskih vina. Posebno je važna i direktna komunikacija posjetitelja s vinarima, koji na najbolji način znaju promovirati i prezentirati svoja vina. Fešta mladega vina zauzima posebno mjesto u mnoštvu smotri mladih vina koje se održavaju u Istri, zato što okuplja vinare s različitih predjela i vinogorja Istre.

Osim toga, izrasla je na 40-godišnjoj tradiciji izlaganja i kušanja mladih vina pa je kao takva simbol očuvanja te tradicije.

Share this event

bottom of page